Eilen kun tulin koulusta pikkuveikka tuli sanomaan, että kaikki ei oo meiän koiralla nyt hyvin. Ja hitto mikään ei ollu hyvin. Mietittiin, pohdittiin, itkettiin ja lähdettiin. Eläinlääkärillä puoli yhdentoista aikaan illalla ja koira tutkittiin. Maa katosi jalkojen alta ja meikit levisi. Märkäkohtu, märkäkohtu, märkäkohtu, ihan niin kuin epäiltiinkin. Näin koiran apean katseen ja yritin katsoa takaisin. Tärisin itkusta ja painoin pääni käsiini. Kaksi vaihtoehtoa. Toista ei kukaan uskalla eikä halua sanoa ääneen. Leikkaukseen, iskä sanoo eikä mieti hetkeäkään pidempään. Minä olen hiljaa. Sattuu.

Tänään en mennyt kouluun, maailmassa on tärkeämpiäkin asioita, ja lähdin iskän kanssa leikkaukseen. Autossa pidin kiinni rakkaasta kuin hengen hädässä ja rukoilin Taivaan Isältä apua. Väsynyt ja kipeä rakas jätettiin lääkäriin ja yritin saada kotona nukutuksi. Kyyneleet tulivat väkisin ja yritin ajatella iloisia ajatuksia; sitä kuinka ennen matikan tuntia olisin täpinöissäni ja ihan sekaisin ja kuinka muut nauraisivat minulle. Pieni hymy vilahtaa huulillani.

Meidän koira on kyllä kovaa tekoa, kyllä se tämän kestää, kuulen isän sanovan ja tiedän että häneenkin sattuu. Rukoilen ja odotan. Kolmelta autoon ja eläinlääkäriin. Istutaan jännittyneinä vastaanotossa ja odotetaan. Vihdoin hoitaja sanoo, että leikkaus onnistui ja koira voi hyvin. Tunnen viidensadantonnin kiven putoavan sydämeltäni ja kyyneleet eivät ole kaukana, jätän itkun kumminkin vasta iltaan.
Väsynyt, sekaisin, kipeä ja niin rakas koiramme nostetaan autoon. Istun rakkaan vieressä käsi silittäen koko ajan pehmeää turkkia.

Meidän koira ei voi saada enää pentuja, koska meidän koiralla ei ole enää kohtua. Katson koiran tutisevia jalkoja kun hän nousee ja katson hänen surullisia ja kivun täytteisiä silmiä ja tunnen pistoksen sydämessäni. Olisin tilallasi milloin vain, kuiskaan ja häntä heilahtaa. Hän tietää. Hymyilen ja menen makaamaan lattialle. Hän tietää että häntä rakastetaan. Suljen silmäni ja kyynel vierähtää.

Rakas Taivaan Isä
Kiitos siitä että suojelit meidän koiraamme kun hänen tilansa näytti huonolta.
Kiitos siitä että et vienyt tuota rakasta eläintä meiltä.
Rakas Taivaan Isä
Suojele rakasta vielä nämä muutama päivä, jotta kipu ei käy liian suureksi.
Rakas Taivaan Isä
Teethän sen?
Rakas Taivaan Isä
Kiitos.

Pelotti. Pelottaa vieläkin.

1450860.jpg

1450862.jpg