A haastoi mut tämmöseen. Itse en haasta ketään, mutta voihan joku sen tehdä silti.

1. Pyydät työkaveriasi tekemään puolestasi lottorivin
, jonka itse maksat. Voitat jättipotin hänen valitsemillaan numeroilla. Kertoisiko kollegallesi voitostasi? Antaisitko hänelle osan rahasta?
V: Kyllä kertoisin ja varmaan antaisin vähän rahaakin. Riippuisi kyllä ihmisestä kuinka suuri se osa olisi.

2. Saat selville, että vuoden vanha ihana lapsesi ei olekaan sinun, koska synnytysosastolla tapahtui sekaannus. Vaihtaisitko lapsen omaan biologiseen lapseesi?
V: Haluaisin molemmat! Mutta jos se ei ole mahdollista niin asiaa pitäisi kyllä harkita hyvin hyvin hyvin tarkkaan. Lapsen isäkin tietenkin saisi sanoa mielipiteensä. Vuosi on niin pitkä aika, että siinä ehtisi kiintyä. Molempien elämään kumminkin haluaisin olla osallisena. En tiedä.

3. Joku lupaa tehdä puolestasi suuren lahjoituksen hyväntekeväisyyteen, jos suostut esiintymään tuhannen vieraan edessä hyväntekeväisyystapahtumassa. Suostuisitko, ja jos suostuisit, mitä esittäisit?
V: Kuka siitä kieltäytyisi? Jos saisin kavereita mukaan voisimme esittää jotakin todella hersyvää, mutta jos menisin yksin olisi kiva lukea jotain itse kirjoittamia tarinoita ja satuja. (Vieraslistan keski-ikä saattaisi tosin pudota sen takia)

4. Saat matkustaa kauas tulevaisuuteen ja viipyä siellä vuoden. Kun palaat, sinulla on mukanasi kaikki kokemuksesi ja uusi tietosi, muttei mitään konkreettista. Tekisitkö matkan, jos siihen sisältyisi 50% riski kuolla matkalla?
V: En usko. Olen aina halunnut matkustaa tulevaisuuteen, olla onnellinen tai surullinen hetken aikaa, palata takaisin ja unohtaa kaiken. Olisiko järkeä lähteä sille matkalle jos siinä voisi kuolla enkä edes muistaisi mitään?

5. Saat tietää, että sinulla on parantumaton sairaus ja kuolet kolmen kuukauden kuluessa. Antaisitko tiedemiesten syväjäädyttää ruumiisi ennen kuolemaasi, jos tietäisit, että tuhannen vuoden kuluttua olisi pieni mahdollisuus parantaa sinut?
V: En. Tuhannen vuoden kuluttua maailmassa ei olisi enää yhtäkään ihmistä joka on minulle tärkeä. Ennemmin kolme kuukautta heidän kanssaan nyt kuin elinikä yksin silloin.

6. Jos saisit palata ajassa taaksepäin mihin aikaan tahansa, mutta et pääsisi enää takaisin, tekisitkö sen? Jos tekisit, mihin aikaan matkustaisit?

V:  Olisinko sitten jumissa siinä ajassa? En tekisi, vaikken olisikaan. Mutta jos sen tekisin, haluaisin varmasti nähdä 60-luvun alun, koska vanhempani ovat syntyneet silloin.

7. Suostuisitko näkemään kammottavia painajaisia vuoden ajan, jos saisit siitä paljon rahaa?
V: En. En koskaan uskalla sulkea silmiäni painajaisten jälkeen, joudun laittamaan sekä valot että radion päälle ja seuraavakin yö on hirveä, kun pelkään samaa painajaista. Sitä paitsi eihän raha tee onnelliseksi.

8. Sinulla on mahdollisuus saada yksi seuraavista henkilöistä työskentelemään ilmaiseksi sinulle viiden vuoden ajan: loistava kokki, autonkuljettaja, taloudenhoitaja, hieroja tai sihteeri. Minkä valitsisit ja miksi?
V: Vanhempani ovat molemmat hyviä kokkeja, en käy missään niin usein, että tarvitsisin oman autonkuljettajan, tykkään siivota ja pitää paikat järjestyksessä itse ja minä haluan vastata itse puhelimeeni ja sopia tapaamiseni. Valitsisin siis hierojan. Mieluiten miespuolisen. ;) Hartioita särkeekin ihan liikaa nykyään.

9. Jättäisitkö kotimaasi, jos saisit miljoona euroa, mutta et saisi koskaan tulla takaisin?
V: En. Kuten jo sanoin raha ei tee onnelliseksi. Vaikkakin miljoonalla saisi kyllä hitosti kaikkea. Mutta Suomi on aina Suomi ja kaipaisin tätä luontoa ihan liikaa.

10. Haluaisitko olla kuuluisa? Millä alalla?
V: En usko. Olen enemmän niitä punainen tupa ja perunamaa tyttöjä, mutta jos olisin, haluaisin tehdä jotain tärkeää ja olla tosi hyvä siinä.

11. Jos voisit herätä aamulla ja olla joku toinen, kuka haluaisit olla?
V: Joku aivan uusi ihminen. Miehenä oloa voisin myös koettaa. Mutta Elinana on ihan hyvä olla.

12. Asunnossasi syttyy tulipalo. Onnistut pelastamaan perheesi ja lemmikkisi. Sinulla on vielä aikaa juosta sisälle ja pelastaa yksi esine. Mikä se olisi?
V: Valokuva-albumi

13. Mistä pidät vähiten elämässäsi?
V: Valitan liikaa ja turhan pienistä asioista. Enkä haluaisi olla näin nuori.

14. Entä eniten?

V: Perhe, se on se tärkein ja rakkain. Kahdesta murusta myös pidän eniten. Ja ilman paria muuta ystävää elämä voisi olla hyvin erilaista. Kahdesta koirastanikaan en luopuisi mistään hinnasta. Elämä menee ja se menee tosi hyvin.

15. Valitsisitko mieluummin menestyvän uran mutta tylsän yksityiselämän, vai tylsän uran ja menestyvän yksityiselämän?
V: Tylsä ura olisi kauhea, mutta perhe ja ystävät ovat olleet minulle silti aina kaikkein tärkeimmät. Mitä se menestyvä yksityiselämä edes tarkoittaa? Ei minun siinä tarvisisi menestyä, olla onnellinen vain. Tylsä ura (vaikka se kamalalta kuulostaakin) ja menestyvä yksityiselämä.

16. Luopuisitko puolesta siitä mitä omistat, jos selviäisit jatkossa vain puolen tunnin yöunilla loppuelämäsi?

V: Ensin pitäisi katsoa kaikki mitä omistan ja onko sitä turhaa tavaraa oikeasti niin paljon. Ja minä vielä rakastan nukkumista hirveästi. Mutta luultavasti luopuisin. Kouluaamuja se ainakin helpottaisi.

17. Jos saisit mennä takaisin johonkin elämäsi hetkeen ja muuttaa jotakin, jolla oli pysyvä vaikutus elämääsi, minkä hetken valitsisit?
V: Niitä hetkiä on monta, mutta yksikään tilanne ei tule nyt selvästi mieleeni. Joku tapahtuma parin vuoden sisällä luulisin.

18. Montako kertaa päivässä katsot kuvaasi peilistä? Voisitko elää maailmassa, jossa ei ole peilejä?

V: Joskus enemmän ja joskus vähemmän. En ole ikinä laskenut. Olisihan se outoa elää ilman peilejä, mutta jos ne kaikki tuhottaisiin en minä itsemurhaa sen takia tekisi.

19. Jos saisit 90-vuotiaana valita, että sinulla olisi joku 30-vuotiaan mieli tai 30-vuotiaan ruumis, kumman haluaisit?
V: En haluaisi kumpaakaan. Jos pakko olisi kumminkin valita ottaisin ennemin 30-vuotiaan mielen. Enkä edes tiedä miksi.

20. Jos tietäisit kuolevasi vuoden päästä, muuttaisitko nykyistä elämäntapaasi millään tavalla?
V: Muuttaisin, mutten mitenkään radikaalisti. Yrittäisin vain kuolla onnellisena.

21. Kenet koko maailmasta haluaisit kutsua päivälliselle? Mikä olisi ruokapöytäkeskustelun aihe?
V: Julkkispäivälliset voisivat olla hyvin kiusaantuneita, varsinkin minulle. Kutsuisin varmaan ala-aste aikaisen hyvän kaverini, koska olisi mukava kuulla mitä hänelle oikeasti kuuluu ja olisi kiva myös keskustella miksi me ei olla enää kavereita.

22. Kumman valitsisit: että joutuisit jättämään asuinalueesi ikuisiksi ajoiksi, vai että et saisi milloinkaan muuttaa pois sieltä?
V: Jättäisin sen. Vaikka se olisi kyllä vaikeaa.

23. Unelmoisitko mieluummin asioista, jotka eivät ikinä toteudu, vai etkö unelmoisi ollenkaan?
V: Unelmoisin asioista, jotka eivät ikinä toteudu. Teen sitä koko ajan.

24. Luopuisitko televisionkatselusta viideksi vuodeksi, jos voisit sillä tavalla pelastaa tuhat nälkään nääntyvää ihmistä?

V: Tietenkin luopuisin.

25. Jos voisit muuttaa muistojasi jostakin tilanteesta mielesi mukaiseksi, tekisitkö niin?
V: En.

26. Haluaisitko tietää tarkkaan, miten ja milloin kuolet?
V: En.

27. Suostuisitko olemaan nousematta ylös sängystä vuoden ajan, jos sillä tavoin voisit pelastaa Saimaannorpan sukupuuttoonkuolemiselta?
V: En pystyisi vain makaamaan, en todellakaan. Mutta toisaalta taas en antaisi ikinä itselleni anteeksi jos minä olisin koko syyllinen norppien kuolemaan. Toivottavasti en joudu ikinä valitsemaan.

28. Jos saisit kysyä kolme kysymystä, joihin saisit rehelliset vastaukset, mitä kysyisit ja keneltä?
V: Hyvien kysymysten keksimiseen voisin käyttää päiviä, mutta luultavasti kysyisin joiltain kolmelta ystävältäni hyviä ja huonoja puolia minussa.

29. Mikä lapsuudenkokemuksesi on osoittautunut merkityksellisimmäksi myöhemmän elämäsi kannalta?
V: Koko lapsuuteni on ollut merkityksellinen elämääni varten. En usko, että olisin todellakaan sama ihminen jos en olisi saanut leikkiä kolmen veljeni kanssa pelejä ja sotaa pihalla. Ihanat vanhempani ovat myös osanneet opettaa kaiken mitä isona pitää tietää maailmasta. En myöskään usko, että olisin tajunnut kunnolla koskaan miten tyhmältä kuulostaa lause: no en mä sitte leiki, jos minulla ei olisi ollut ikuista keinu-puimuri kisaajaa ystävänäni.

30. Suostuisitko ottamaan vastaa 25 000 euroa vuodessa, jos se tarkoittaisi sitä, ettet enää koskaan saisi ansaita rahaa työllä tai sijoittaa rahoja?
V: En.

31. Jos voisit herätä aamulla ja omistaa jonkin kyvyn tai ominaisuuden, jota sinulla ei nyt ole, mikä se olisi?
V: Lentäminen. Koko elämän kestävä unelma.

32. Jos ystäväsi ja tuttavasi suostuisivat kertomaan rehellisesti, mitä todella ajattelevat sinusta, haluaisitko heidän tekevän niin?
V: Haluaisin. Arvostan todella paljon rehellisyyttä ja uskallusta kertoa mielipiteensä.